Over het genootschap

Het Vlaams-Nederlandse Joseph Roth Genootschap werd in 2014 als vzw opgericht door een aantal liefhebbers van het werk van Joseph Roth, als zusterafdeling van het Internationale Joseph Roth Gesellschaft in Wenen. Het bestuur bestaat uit Els Snick (voorzitter), Jos Geysels, Ron Hijman, Ine Waltuch, Frank Ornelis, Doortje Defoer, Bernard Lambrecht, Eric Vlaminck, Femke Foppema, Ilse Josepha Lazaroms en Simon Demeulemeester. Het doel van het Genootschap is het werk van Joseph Roth in het Nederlandse taalgebied bekend te maken en liefhebbers ervan met elkaar in contact te brengen.

We sturen onze leden regelmatig een nieuwsbrief. Hieronder vindt u de links naar de originele brieven die we sinds de lente van 2017 uitgeven. Klik hier voor een overzicht.

Nieuwsbrief mei 2017 met onder andere foto’s en een prachtig verslag van het Ledendiner 2017, geschreven door Simon Demeulemeester.

Nieuwsbrief speciale editie over de opening van de tentoonstelling De zomer van 1936 in Oostende (die was te zien in de Venetiaanse Gaanderijen tot en met 19 augustus 2017).

Nieuwsbrief september 2017 met o.a. een verslag van de feestelijke opening van De zomer van 1936, een ode van Dikke Freddy en prachtige kunst van Paul van der Steen.

Nieuwsbrief speciale editie over het Ledendiner 2018.

In onze nieuwsbrief van mei 2018 blikken we graag nog even terug op ons  ledenweekend in Bergen met een sfeerverslag van Pieter van Scherpenberg.

Na een korte terugblik op de bijeenkomst in Oostende in juli geven we u in de  nieuwsbrief van september 2018 graag een voorproefje van wat u kunt verwachten.

Nieuwsbrief november 2018 met enkele bijeenkomsten in december en 2019: save the dates!