In boeken

  • In  Beter wordt het niet. Een reis door het Habsburgse en de Europese Unie van Caroline de Gruyter (Uitgeverij De Geus) is Roth een eregast. Dank je wel Caroline!

  • Kees Engelhart laat zijn dichtbundel Hôtel Gantillon voorafgaan door een citaat uit Joseph RothsHotel Savoy. Dank je wel Kees!

  • Bij Chris Keustermans schreef voor Ons Erfeel een mooie bijdrage over Emmanuel De Bom en ook daar komen we Roth tegen. Dank je wel Chris!

  • Wie Tommy Wieringa leest, zijn boeken, columns of interviews, kan niet anders dan blij worden omdat Roth weer eens genoemd is. Dank je wel Tommy!

  • Micha van Dam stuurde er ons eentje uit de oude doos, te mooi om te laten liggen: Roth werd genoemd door Renate Rubenstein op 4 april 1987 in een column over Kousbroek in Vrij Nederland, opgenomen in de bundel Tijd van Leven: Iets typisch Nederlands dat niet voorkomt bij Kousbroek of een van de schrijvers die hij citeert: Nederlandse moeders maakten zich niet op. Mijn broertje kwam bij een vriendje op bezoek en vergat diens moeder te begroeten omdat hij dacht dat het de werkster was. Dit is ook de schrijver Joseph Roth op bezoek bij de ouders van Peter Vos, overkomen, hij heeft zich daar later in een brief voor verontschuldigd. Mijn moeder, een Berlijnse dame, gebruikte poeder en lippenstift. Heel vrouwelijk Europa, van Moskou tot Berlijn, verfde en verft trouwens haar haar zodra het grijs wordt.