Een Franse middag met Joseph Roth – 27 mei 2017

Op 27 mei 2017 om 16:00 uur nodigen we u uit voor een literaire middag in De Brakke Grond in Amsterdam, in samenwerking met DeBuren en Uitgeverij Bas Lubberhuizen. Tevens is dit de jaarlijkse bijeenkomst van het Joseph Roth Genootschap op Joseph Roths sterfdag.

Deze lente verschijnt een nieuwe bundel met journalistieke reportages, In het land van de eeuwige zomer. Reportages uit Frankrijk (Bas Lubberhuizen), waarin Roths ontdekking van het Franse paradijs centraal staat. Parijs was de plek waar Roth, in het gezelschap van andere Joodse ballingen uit nazi-Duitsland, bijna veertien jaar van zijn korte leven doorbracht en vanwaar hij het genadeloze verval van zijn geliefde Europa gadesloeg en hierover rapporteerde.

Om Roths ware uitbarsting van creativiteit in het vooroorlogse Frankrijk te vieren, gaat Ilse Josepha Lazaroms van het Joseph Roth Genootschap in gesprek met schrijver en Frankrijkkenner Bart Van Loo en literair vertaalster Els Snick over Roths nachtelijke gesprekken in de caf├ęs van Parijs, zijn omzwervingen door de witte steden aan de kust en zijn prachtige observaties van het menselijk leven om hem heen.

Op deze 78e sterfdag van Joseph Roth bespreken we zijn werk en vieren we zijn grote voorliefde voor de Franse republiek. Stan Maris (accordeon) en Emile Van Helleputte (contrabas) vormen voor de gelegenheid een Rothduo. Een middag vol voordracht en muziek!

Waar: De Brakke Grond | Amsterdam

Tijd: 16:00 uur (de Rode Zaal)

Toegang is gratis; het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie en reserveren, zie de website van De Brakke Grond.